måndag 11 april 2011

Varje dag dör 5 000 barn av förorenat vatten - Men om 12 sekunder tänker du nog på annat

Den 8 april inleddes för fjärde året i rad UNICEFs kampanj För varenda unge. Vi vill visa att det går att göra världen mer rättvis och barnvänlig - om vi alla hjälps åt. Över hela landet syns vi tillsammans med våra kampanjpartners i butik, TV, tidningar och radio. Kampanjens mål är att värva fler Världsföräldrar och den avslutas 1 maj i TV4 med direktsända Humorgalan För varenda unge.

Vårt uppdrag: Att hjälpa alla barn över hela världen

För varenda unge är det övergripande temat i all kommunikation under kampanjen vilket enkelt sammanfattar UNICEFs uppdrag: Att hjälpa alla barn över hela världen (inte bara några få utvalda) - oavsett nationalitet, religion eller landets politiska ledning.

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på. Eller tittar bort. UNICEF kämpar för all dessa barn och för att deras rättigheter ska tillgodoses. Som världens ledande barnrättsorganisation, på plats i över 150 länder, ser vi vad som behöver göras och har styrkan att göra något. I regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar gör vi allt vi kan för att alla barn ska få näring, sjukvård, utbildning, skydd mot våld och övergrepp och rent vatten.

Varje dag dör 5 000 barn av förorenat vatten - Men om 12 sekunder tänker du nog på annat

Vi tror att alla vill vara med och hjälpa utsatta barn. Men vi vet hur lätt det kommer något emellan. Man börjar tänka på annat och så glöms det bort.

Så ta vara på det här tillfället. Bli Världsförälder hos UNICEF idag och var med och kämpa för varenda unge. Det kostar bara en hundralapp i månaden Bli Världsförälder på unicef.se.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.

Du kan göra större skillnad än du tror.

Evigt Tacksam

// MonkeyL. - för UNICEF
12-04-11

FÖR VARENDA UNGE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar